Kalknagels Laseren

Schimmelnagels Laseren

Schimmelnagel laseren: hoe eerder u erbij bent, hoe beter!

Uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders, bleek dat ruim tweederde van de Nederlanders wel eens last heeft van schimmel- of kalknagels. Maar bij hardnekkige schimmelinfectie van de nagels adviseren we zo snel mogelijk te behandelen. Want hoe sneller u behandeld wordt, hoe korter de behandelprocedure. Laat daarom nu uw schimmelnagel laseren:

Maak een afspraak

Maak nu gebruik van vrijblijvend consult

ja, ik wil van mijn schimmelnagels af, bel: 06 – 31 930 378
Maak een afspraak

Waarom behandelen?

De aangetaste nagel kan zo erg verdikt zijn dat het pijnlijk is, vooral als u schoenen draagt. Ook kunt u, vooral zomers als u open schoenen draagt, het er niet mooi uit vinden zien. Maar los van esthetische en comfort redenen zijn er ook vaak medische redenen om een schimmelnagel te behandelen. Een schimmelnagel is namelijk een bron van waaruit herhaalde schimmelinfecties van voeten of liezen kunnen optreden. Een sterk vervormde nagel kan ook tot wonden aan de tenen leiden. Deze wondjes kunnen, vooral als er sprake is van diabetes, tot zeer ernstige ontstekingen leiden. Wanneer men een schimmelnagel niet behandelt, dan kan de infectie zich uitbreiden tot de matrix (nagelbed) van de nagel. In dat en kom je er vrijwel niet meer vanaf. Maar gelukkig kunt u nu de schimmelnagel laten laseren.

schimmel nagel

Schimmelnagel laseren: Behandeling met ND:Yag laser

Diverse behandelmethoden

Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel leidt meestal niet tot het gewenste resultaat omdat het niet diep genoeg doordringt om in de onderste laag van de nagel de schimmel te doden. Het gebruik van tabletten geeft vaak bijwerkingen en gaat meestal niet samen met het gebruik van andere medicijnen. De behandeling met tabletten duurt vaak maanden tot een jaar, en ook dan is succes niet gegarandeerd.

Het met laser behandelen van een schimmelnagel, is gebleken de beste oplossing te zijn. Deze behandeling heeft géén bijwerkingen. Onafhankelijke klinische studies tonen aan dat een laserbehandeling met de Nd:YAG-laser bij meer dan 75% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft. Laserkliniek Haarlem maakt gebruik van deze techniek om schimmelnagels te behandelen.

Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze behandeling is niet pijnlijk. De nagel wordt wel merkbaar warm. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde, normale nagel.

Deze behandeling wordt gedaan door één van onze gediplomeerde en BIG-geregistreerde teamleden.

Schimmelnagel laseren: Instructies na de behandeling

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u ná de behandeling een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. Houdt u zich daarom aan de volgende leefregels tot u weer gezonde nagels heeft.

  • Gebruik drie keer per week Loprox crème rondom alle nagels en nagelriemen.
  • Knip één keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl.
  • Verwijder ‘dode’ huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
  • Behandel één keer per maand al uw schoenen met Miconazol strooipoeder.
  • Was uw sokken op 60º C.

Voorkomen van schimmelnagels

Als u weer gezonde nagels heeft, is het van belang om nieuwe schimmelinfecties aan de voeten te voorkomen.

Dit doet u door:

uw voeten goed af te drogen, ook tussen uw tenen;
slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden
te wachten met nagels lakken tot de nagels droog zijn. Een vochtige nagel die wordt afgesloten met nagellak heeft meer kans op een schimmelinfectie.

Feedback Van Onze Klanten

Ervaringen onze klanten-reviews en foto’s over tatoeage verwijderen, permanente make-up verwijderen en meer.

Mijn wenkbrauwen waren veel te donker gezet. Gelukkig heeft Roland van Laserkliniek Haarlem met enkele laserbehandelingen ze vele malen lichter gekregen. De behandeling is een beetje pijnlijk maar duurt gelukkig maar kort. De koeling tijdens de laserbehandeling is heel fijn.

Dorien Rose

Laserkliniek Haarlem heeft wat mij betreft een uitstekende service! Mijn tatoeage is compleet verwijderd zonder dat ik er enige littekens aan over heb gehouden.

Kevin de Groot

Afgelopen week even langs geweest bij Laserkliniek Haarlem. Het personeel heeft mij verder geholpen om een keuze te maken. Aangezien ze op een medische manier te werk gaan heb ik gekozen om hier mijn tattoo weg te laten halen. Dit was een groot succes!

Tara Verkruisen
Maak een afspraak
Kom nu eindelijk van uw Schimmelnagels af!
Maak een afspraak