Kalknagels Laseren

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken of pigmentvlekken zijn goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen die optreden bij oudere mensen met een , vaak zonbeschadigd, blank huidtype. De medische benaming is “lentigo senilis” of “levervlekken” ,vanwege de kleur. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen met een blanke huid. Bij de donkere huid komt het minder voor of valt het niet op.

Maak een afspraak

Maak nu gebruik van vrijblijvend consult

ja, ik wil van mijn ouderdomsvlekken af, bel: 06 – 31 930 378
Maak een afspraak

Is het noodzakelijk om ze te verwijderen

Nee. Het is een goedaardige aandoening en hoeft niet behandeld te worden. Wel zullen deze hyperpigmentaties steeds groter worden en er zullen er meer bijkomen en zo uw hoge leeftijd verraden. De enige reden om de vlekken te verwijderen is vanwege cosmetische bezwaren.

pigmentvlekken

De behandeling

U zit comfortabel in de behandelstoel, draagt een speciale laserbril ter bescherming van de ogen.

Wij werken met medisch apparatuur van Fotona en de behandeld arts of laserspecialist kan met uiterste precisie de Levervlekken behandelen en zo de hyperpigmentatie verwijderen. De behandeling voelt aan alsof er kleine speldenprikjes in de huid worden gegeven. Wij verkoelen de huid met koude lucht van -30°C waardoor het zo goed als pijnvrij is. De behandelde plek wordt tijdens het laseren wit, kan iets zwellen en nadien een branderig gevoel geven. Dit branderige gevoel verdwijnt na een uur. Na de behandelingen wordt een verzachtende gel aangebracht. Men kan na de behandeling direct naar huis. De behandelde huid zal in de dagen na de behandeling eerst iets donkerder en daarna lichter worden om vervolgens de normale egale kleur aan te nemen.

Hoe ontstaat het

Er bestaat een duidelijk verband tussen het ontstaan van de vlekken en de mate van zonblootstelling die de persoon gedurende zijn leven heeft gehad. Het is een teken dat de huid zich veel heeft moeten beschermen tegen de UV stralen.

Zijn de plekjes na de laserbehandeling voorgoed verdwenen?

De behandelde plekjes worden na het laseren lichter en verdwijnen. Dit is geen garantie dat ze nooit meer terugkomen. Immers ouderdomsvlekken zijn een reactie ter bescherming van de huid op de UV stralen. U heeft het zelf in de hand hoe u om wilt gaan met de zon op latere leeftijd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Voor ieder persoon is het aantal behandelingen verschillend. Vaak is 1 behandeling al voldoende maar voor een ander zijn er 2 of 3 behandelingen nodig.

Na de behandeling dient u zonblootstelling te vermijden of een goede sunblocker (SPF 30) aan te brengen. De huid is ongeveer een maand lang extra gevoelig voor zonverbranding op de behandelde plekken.

Prijzen ouderdomsvlekken

  • Kleine oppervlakte (bijv. enkele pigmentvlekjes) € 75
  • Middelgroot oppervlakte (bijv. deel gelaat) € 125
  • Groot oppervlakte (handen / armen / benen / romp / decolleté) € 150

Gratis intakegesprek waarin wij u informeren en adviseren over de behandeling en een definitief prijsvoorstel doen.

Feedback Van Onze Klanten

Ervaringen onze klanten-reviews en foto’s over tatoeage verwijderen, permanente make-up verwijderen en meer.

Mijn wenkbrauwen waren veel te donker gezet. Gelukkig heeft Roland van Laserkliniek Haarlem met enkele laserbehandelingen ze vele malen lichter gekregen. De behandeling is een beetje pijnlijk maar duurt gelukkig maar kort. De koeling tijdens de laserbehandeling is heel fijn.

Dorien Rose

Laserkliniek Haarlem heeft wat mij betreft een uitstekende service! Mijn tatoeage is compleet verwijderd zonder dat ik er enige littekens aan over heb gehouden.

Kevin de Groot

Afgelopen week even langs geweest bij Laserkliniek Haarlem. Het personeel heeft mij verder geholpen om een keuze te maken. Aangezien ze op een medische manier te werk gaan heb ik gekozen om hier mijn tattoo weg te laten halen. Dit was een groot succes!

Tara Verkruisen
Maak een afspraak
Kom nu eindelijk van uw ouderdomsvlekken af!
Maak een afspraak