Tattoeage verwijderen

De Kirby Desai scale!

Tattoo verwijderen: hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij het intakegesprek en met behulp van een gevalideerd onderzoek volgens de Kirby Desai Scale kunnen wij inschatten hoeveel behandelingen wij nodig te hebben om de tattoo geheel te verwijderen.

De Kirby Desai Scale loopt in punten van 1 tot maximaal 6 per onderdeel. Hoe lager het aantal punten, hoe gemakkelijker de tattoo te verwijderen is. De schaal is opgebouwd uit zes factoren:

Fitzpatrick Kirby Desai scale

Huidtype

Hoe donkerder uw huid is, hoe meer melanine u heeft. Als de huid donker is dan neemt deze veel lichtenergie op zodat er minder energie overblijft om de inktdeeltjes te vernietigen. In een lichte huid dringt daarom makkelijker veel laserenergie door in de tattoo-inkt zodat ze makkelijker wordt afgebroken.

Om de eigen donkere huidskleur te behouden dient er een langere rustperiode tussen de behandelingen te zitten dan bij lichte huid. Het aantal behandelingen van iemand met een lichter huidtype kan hetzelfde zijn, maar de tijd tussen de eerste en laatste behandeling zal bij een donkere huid langer zijn.

Nabehandeling tatoeage verwijderen

Locatie

Hoe dichter de tattoo bij het hart zit, hoe gemakkelijker de afvoer van de afgebroken pigment is. Dit geeft minder punten op de Kirby-Desai schaal. Dit wordt veroorzaakt doordat de lymfestroom die de afgebroken inktdeeltjes afvoert, sterker is naarmate je dichter bij het hart komt. Een tattoo die op de enkel geplaatst is, gaat daardoor minder snel weg dan een tattoo op de schouder en heeft daardoor meer behandelingen nodig.

Tattoo pigment kleur en kirby score

Inkt en Kleuren die gebruikt zijn

Zwart is de gemakkelijkste tattoo-kleur om te verwijderen. Rode pigmenten kunnen ook vrij eenvoudig worden verwijderd in vergelijking met andere kleuren. Kleuren, zoals groen, geel en oranje zijn moeilijker te verwijderen en geven een grotere hoeveelheid punten op de schaal van Kirby-Desai. Wit is de moeilijkste kleur te verwijderen. Q-switched lasers zoals Laserkliniek Haarlem die gebruikt zijn zich geschikt voor de meest voorkomende tattookleuren.

Hoeveelheid inkt en de kirby Desai score

Diepte van de Tatoeage

Door amateurs gezette tatoeages zijn meestal ondiep aangebracht. Professionele tatoeages zijn dieper aangebracht en daarom zijn er meer behandelingen nodig om deze te verwijderen. In de Kirby-Desai schaal, is de hoeveelheid inkt onderverdeeld in vier categorieën: amateur (letters, woorden, of kleine symbolen), minimale (één kleur, eenvoudig ontwerp), matig (één kleur, complex ontwerp), en aanzienlijke (veelkleurige, complexe ontwerp).

Mate van huidgevoeligheid

Mate van Huidgevoeligheid

Bij het plaatsen van tatoeages kunnen er soms complicaties zijn die granulatieweefsel of littekenvorming geven. Hoewel de kans op vorming van littekens zeer verschilt tussen mensen, hebben sommige mensen met bepaalde huidtypen een hogere neiging tot het vormen van littekens. Mocht dit het geval zijn, dan betekent dit dat er dan meer behandelingen nodig zijn.

Tattoo layering of opstapeling

Tattoo layering of opstapeling

Dit betekent dat er eerder al twee tatoeages op elkaar geplaatst zijn en dat er daardoor onvermijdelijk meer inkt in de huid zit, zodat onlosmakelijk ook de moeilijkheidsgraad van het verwijderen vergroot wordt.

Het Kirby-Desai scoresysteem is voor ongeveer 80% nauwkeurig en het geeft een goede schatting van het aantal behandelingen dat nodig is. Mochten er meer behandelingen nodig zijn dan we bij het intake gesprek hebben aangegeven, dan zijn de extra kosten voor rekening van Laserkliniek Haarlem.

Feedback Van Onze Klanten

Ervaringen onze klanten-reviews en foto’s over tatoeage verwijderen, permanente make-up verwijderen en meer.

Mijn wenkbrauwen waren veel te donker gezet. Gelukkig heeft Roland van Laserkliniek Haarlem met enkele laserbehandelingen ze vele malen lichter gekregen. De behandeling is een beetje pijnlijk maar duurt gelukkig maar kort. De koeling tijdens de laserbehandeling is heel fijn.

Dorien Rose

Laserkliniek Haarlem heeft wat mij betreft een uitstekende service! Mijn tatoeage is compleet verwijderd zonder dat ik er enige littekens aan over heb gehouden.

Kevin de Groot

Afgelopen week even langs geweest bij Laserkliniek Haarlem. Het personeel heeft mij verder geholpen om een keuze te maken. Aangezien ze op een medische manier te werk gaan heb ik gekozen om hier mijn tattoo weg te laten halen. Dit was een groot succes!

Tara Verkruisen
Maak een afspraak

Wilt u professioneel en veilig uw tatoeage laten verwijderen?

Maak een afspraak